top of page
Vyhledat

Začít je to nejtěžší. Jak tedy na to?




Také to určitě znáte. Chcete, potřebujete, musíte s něčím začít (s čímkoliv) a stále to odkládáte. Přemýšlíte, plánujete, ale stejně moc nevíte, jak na to a prostě čas plyne, běží a… stále nic, žádná akce.


Já to mívám ve svém životě celkem často, respektive jsem mívala. Časem mě tyto situace až frustrovaly a já si připadala nemožná, zahlcená a neschopná cokoliv efektivně udělat. A někdy se i stalo, že mi takzvaně ujel vlak. Prostě jsem to nestihla, nerealizovala a byl tu opět ten divný pocit selhání až frustrace. Jako máma tří dětí a podnikatelka jsem chtěla vždy mít vše pod kontrolou, mít vše naplánováno a tak dále. Jednou mi moje mentorka a dnes již kamarádka řekla, prostě udělej ten PRVNÍ KROK A CESTA SE UKÁŽE.


Stačí začít a věřit

A já si tuto radu vzala k srdci a praktikuji ji i v takových běžných činnostech, jako je třeba úklid domácnosti. Určitě to znáte. Někdy je i toho úklidu moc a nevíte, kde začít. Prostě začneš a ono se to rozjede a ty to zvládneš úplně levou zadní.


To stejné jsem začala dělat i ve svém podnikání. Není potřeba mít vždy přesný plán. Začneš tvořit a najednou to jede. Za mě je ale velmi důležitá jedna věc, věřit si a věřit svému záměru.


Tohle učím i své klientky a klienty v rámci své profese. To jsem tu ještě nezmínila, že? Jsem fyzioterapeut a lektorka pohybových aktivit. Učím své klienty správně fungovat ve svém těle, poznat a chápat své tělo a správně s ním pracovat a dopřát mu to, co naše tělo potřebuje. Prostě je potřeba začít!


Začít své tělo vnímat.


Začít svému tělu naslouchat.


Začít mít své tělo rád.


Začít se svým tělem vědomě pracovat.



A jak to máte vy? Trvá vám dlouho rozhodnout se, jít do akce a udělat ten první krok ?


A jak to máte se svým tělem ? Pečujete o něj ?


Napište mi a budu ráda i za případné dotazy a podněty.


Vaše Lenka Fasnerová z Centra pohybu Olomouc

Comments


bottom of page